A babamasszázs

A babák születésüktől kezdve sokat profitálhatnak a masszázsból, amely enyhíti a születés traumáját és megfelelő alapokat biztosít a zavartalan fejlődés számára…
A masszázs ugyanakkor a baba legteljesebb megismerésének örömteli módja, egy olyan kapcsolat kialakításának eszköze, amelyben az érintés a családi élet táplálója, elégedettséget adó és gyógyító eleme.” (Peter Walker gyógytornász

Babamasszázs kezdőknek – Peter Walker (Hajja book Kft. 2010)
A masszázzsal a szülők a legjobb indulást biztosíthatják gyermeküknek életük hajnalán. Peter Walker gyógytornász már több mint 15 éve foglalkozik csecsemőkkel, gyermekekkel és szüleikkel.

Gyengéd babamasszázs – Sabine Grabosch- Rahel Rehm-Schweppe (Mérték, 2010)
Gyengéd simogatás, mely szeretetet és biztonságot ad a babáknak. A kötet megmutatja, hogyan csinálhatjuk helyesen a babamasszázst az első pillanattól, célzott masszázsokkal ismertet meg mindennapi panaszok esetére, kreatív masszázs-játékokat tartalmaz.

Babamasszázs, Gondos szülők kézikönyve – Vimala McClure (Kossuth, 2007)
A már klasszikussá vált, híres könyvben a Nemzetközi Babamasszázs Szövetség alapítója nyújt segítséget a babamasszázstechnikák tökéletes elsajátításában, hogy a gyógyítás örömteli és csodálatos művészete a kisbabák életének szerves részévé válhasson. A szerző bemutatja, mitől válik a mindennapi masszázs az egyik legnagyobb ajándékká, amelyben gyermeknek és szülőnek része lehet. Az anyák ősidők óta tudják, hogy a gyengéd simogatás a szeretet megnyilvánulása, amely megvigasztalja és megnyugtatja a kisbabát. Mára tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a masszázs képes minderre… és még ennél is többre. A masszázs babákra gyakorolt jótékony hatásai- a jó közérzet, a feszültség oldása, a koraszülött babák súlygyarapodása, az asztmás gyermekek légzési funkcióinak javítása- felbecsülhetetlen értékűek.

Babamasszázs – érintés, gyengédség, melegség – Dr. Govin Dandekar, Christina Voormann (Holló és Társa Kft. 1999)

SIMOGATÓ BABAMASSZÁZS – Útmutató gyermekünk testi-lelki egészségéhez (Alexandra, 2005)

„A gyengéd simogatás a szeretet megnyilvánulása, amely megvigasztalja és megnyugtatja a kisbabát.”
(Vimala McClure