Rólunk

Földi Gyula, gyógytornász
Szakterületem a gerincsérv kezelése, térdrehabilitáció és sportrehabilitáció.
McKenzie terapeuta vagyok és az országban másodikként nemzetközi minősítéssel is rendelkezem.  Jelenleg már csak Veresegyházon vagy online rendelek.
www.gerincesen.hu

Mivel a feleségem császármetszéssel szült, adott volt a mindennapok kihívása: felépülés a műtét után. Nem találtunk magyarul megfelelő szakirodalmat, ezért fontosnak láttam, hogy munkámmal segítsem a császármetszésen átesett anyukákat és könyvet írtunk a császármetszés utáni felépülésről.

kapcsolódó cikkeim
Hasizom-ellenőrzés nélkül ne kezdj el edzeni! (webbeteg)
Milyen hasizom gyakorlatok veszélyesek? (webbeteg)
Császármetszés után segít a gyógytorna  (webbeteg)

Földiné Szőke Sarolta
dúla, háromszoros császáros anyuka, a www.csaszarosanyuka.hu szerkesztője
Első gyermekemet majdnem 35 évesen szültem. Háborítatlan szülésre készültünk, de szükségessé vált a műtét, ami nagyon komplikált volt és mint utólag kiderült, életmentő mindkettőnk számára. Az a tudat, hogy ha nincs a műtét, meghaltam volna, nagy hálára indított a Teremtő iránt.  Második gyermekemet várva, szerettem volna hüvelyi szülést, de végül az is császármetszéssel végződött, de legalább megtapasztalhattam  valamennyire vajúdást.
Akkoriban sokat segített volna nekem egy „császáros” oldal, ahol gyorsan informálódhatok. Ennek a hiánynak a pótlására született meg az oldalunk, melynek fő célja a császármetszés utáni felépülés segítése, de találsz információt  a császármetszésre való felkészülésről és a császár utáni szülésről is.
Férjemmel együtt könyvet írtunk a  császármetszés utáni felépülésről, mellyel átfogó segítséget szeretnénk nyújtani az anyukáknak az első hat hétre. Készítettünk egy ingyenes telefonos alkalmazást is „Sebvédelem császármetszés után” címmel, mely a császármetszés utáni első napokat hivatott megkönnyíteni.

unideb4
A „Sebvédelem császármetszés után” című mobil alkalmazásunk átadásán a
Debreceni Szülészeti Klinikán, 2014. márciusában.

Harmadik babánk esetében programcsászár lett volna, ami biztonságosabb, mint a sürgősségi műtét. Sajnos orvosi hiba miatt mégis sürgősségi műtét lett,  altatásban.
A felépülés során már nem csak a gyógytornára és a sebkímélő mozdulatokra figyeltem, hanem jobban a heg ápolására, masszírozására is.
Könyvünk második, átdolgozott kiadását 2020-ban jelentettük meg.

Nézd meg Youtube csatornánkat!

Médiamegjelenések

Dúla
2012-ben végeztem dúlaképzést (DONA). Szerettem  volna a császármetszéssel kapcsolatos tapasztalataimmal az anyukáknak segíteni a műtétre  való felkészülésben és az azutáni felépülésben. Egy pszichológus dúlatársammal „császáros anyuka” önsegítő csoportot tartottunk 2012-ben Debrecenben. Részt vettem az Anyasebek c. könyv munkálataiban, mely császáros szüléstörténetekről szól.
Fontosnak tartom az anyát támogatását abban, hogy ha lehet, elkerüljék a császármetszést, ezért külön blogot vezettem a császármetszés megelőzéséről, de ezt az anyagot 2019-ben átadtam a Császárvonal csapatának. ahogy a facebook csoportom követői táborát is.

Előadásaink:
2013 Császármetszés utáni gyógytorna, poszterszekció, Magyar Gyógytornász-  Fizioterapeuták Társasága kongresszusa, Nyíregyháza
2013 Gyógytorna császármetszés után, MGYFT Közép Dunántúli Régiójának szakmai napja, Balatonfüred
2014  Amit a császármetszésről tudni érdemes, Születés Hete, Debrecen

Máshol megjelent cikkeim:
Hogyan is kerüljük el a császárt? Babona vagy jó tanács (családháló)

Adatok:
Földi Gyula E. V. gyógytornász
Székhely: 2112 Veresegyház Fecske utca 21.
ANTSZ engedély:
Adószám: 75902746-1-33
Számlaszám (MagNet Bank): 16200230-10021457
IBAN számlaszám: HU04 1620 0230 1002 1457 0000 0000