Ajánlott könyvek a szoptatáshoz

Szoptatni akarok – Gyakorlati útmutató az anyatejes tápláláshoz
Kenéz Kíra (LPI Produkciós Iroda Kft., 2007)

szoptatas_kenez kira

A nők 98%-a képes arra, hogy a természet nagy ajándékaként saját anyatejével táplálja gyermekét. Mégis hányan vannak, akik idő előtt abbahagyják, vagy akár a kezdeti kudarcok hatására igazából el sem kezdik a szoptatást?
A könyv nyíltan és közérthetően foglalja össze a sikeres szoptatáshoz szükséges alapvető ismereteket és segít eligazodni az anyatejes táplálás körüli tévhitek között.
Buzdító olvasmány.


W. Ungváry Renáta: A szoptatás kézikönyve
(Sanoma, 2012)

szoptatas_Ungvary

„Ha eddig állandóan azon aggódtál, van-e elég tej a melledben, akkor most megnyugtathatlak, nem eleven cumisüveg, hanem a természet élő és virágzó csodája vagy! A bajok, problémák, kudarcok nagyobb része épp akkor keletkezik, ha nem erre gondolsz, amikor szoptatsz. Soha nem kell elcsüggedned, hiszen egyetlen korty is több a semminél, és semmi akadálya annak, hogy te és a babád mindketten élvezhessétek a szoptatást a magatok egyéni módján. Ebben szeretne segítségedre lenni ez a könyv.”
A szerző több, mint tíz éves tapasztalattal rendelkező szoptatási tanácsadó és a császármetszés utáni szoptatás kihívásait maga is többször átélte.

 Útmutató a szoptatáshoz– Ina May Gaskin (Jaffa Kiadó, 2010)

szoptatas_Ina MAy

Az Útmutató szüléshez c. könyv nagy sikerű szerzője ezúttal a szoptatásról írt lebilincselően érdekes könyvet. A szerző ismét széles körű és gazdag ismeretanyaggal közelít a témához, és miközben hatékonyan átadja a szoptatási ismereteket és technikákat egy olyan szemléletet is igyekszik kialakítani, amely a természetes anyai készségeket bátorítja és erősíti, növeli a szoptatást választó kismamák önbizalmát, és megerősíti őket döntésükben…

SZOPTATÁS, Tanácsok és gyakorlati segítségnyújtás a szoptatás egész ideje alatt – Márta Guóth-Gumberger, Elisabeth Hormann(Sanoma Kiadó, 2003)

Ez a tanácsadó könyv sok javaslatot, gyakorlati tanácsot és hasznos ötletet ad, hogy a szoptatás sikerüljön és örömöt szerezzen. A szerzők nemzetközi vizsgával rendelkező, tapasztalt szoptatási szaktanácsadók, akik együttérző tanácsokkal segítik Önt az első mellre tételtől az elválasztásig.pl.: Mit kell tenni szoptatási nehézségek és babával történt rendkívüli helyzetek esetén.

 LLL füzetek

A szoptatás első hete LETÖLTÉS
Az anyatej mennyiségének növelése
Az APA szerepe a szoptatásba
Sír a baba
Mellgyulladás
A családi ágy
A szilárd táplálék bevezetése