Szülési trauma és felépülés

„Egy gyerek születése néha nagy fájdalommal jár, traumával és más erős negatív élményekkel. Másfelől, az összes ilyen megrázkódtatás magában hordoz egy csomó gyógyulási lehetőséget, ha képesek vagyunk ezeknek esélyt adni.” (felicitasz)
Olvasd tovább a teljes cikket: Szülési trauma és felépülés

„Józan ésszel is látszik, hogy egy gyerek születése már önmagában is egy annyi kihívással járó életesemény, hogy semmi meglepő nincs abban, ha az emberek egy része ezzel nehezen tud megküzdeni. Ugyanakkor, ez a megküzdés tanulható és van hozzá elérhető segítség is. Ezt különösen azoknak kellene – már megelőző jelleggel is – szégyenkezés nélkül igénybe venniük, akik alkatilag vagy korai életesemények hatására fokozottan stresszérzékenyek, illetve akiknek a gyerek születésekor még valami egyéb, szintén jelentős megterheléssel járó helyzettel is együtt kell élniük.”
Tovább a teljes cikkhez: Mi okozza a szülés utáni depressziót? (felicitasz)

A szülés a legtöbb nő számára érzelmileg nagyon intenzív, meghatározó élmény. Sokan vannak, akik utóbb „csak a szépre emlékeznek”, mások számára ez nem ilyen egyértelmű dolog, és olykor szinte lehetetlen is …
Gyereket szülni csodálatos és életveszélyes dolog, sokszor nagyon fájdalmas tapasztalat (nem csak fizikailag).
tovább olvasom: A poszttraumás stressz szindróma tünetei szülés után (felicitasz)