Média

Hogyan legyünk túl a nehezén? Császármetszés után a kórházban és otthon
(babafalva.hu)
“Bár létezett volna ez a könyv, amikor én szültem”- ez jutott eszembe, amikor áttanulmányoztam a Földiné Szőke Sarolta és férje, Földi Gyula a császármetszés utáni korai és késői gyermekágyi időszakról szóló két kötetes szakkönyvét. Ezzel a nagyon részletes és gondosan megírt útmutatóval a szerzők a császármetszésen átesett anyukáknak szeretnének támogatást nyújtani.  Tovább

Érintettől az érintettnek – segítség császármetszés esetén (lenardorsi.hu)
Szőke Sarolta Debrecenben élő dúlatársam kétszer szült, és bár mindkétszer természetes szülésre készült, mindkét alkalommal császármetszéssel hozta világra gyermekét. A szülések körül átélt élményei és tapasztalatai arra sarkallták, hogy honlapot és könyvet írjon, okostelefon alkalmazást készítsen ebben a fontos, de eléggé elhanyagolt témában.
Honnan jött az ötlet, hogy dúlaként császármetszéssel kapcsolatos könyvet írj és ilyen témájú honlapot szerkessz? Tovább

Folyóiratok:
Kismama 2014/6 Rovat: 9 hónap
Cím: Segítség, császármetszésem lesz!
Szemerey Eszter riportja, „A neheze csak a műtét után jött”

Védőnő (Magyar Védőnők Egyesületének folyóirata) 24. évf. 2. sz. / 2014
Földiné Szőke Sarolta: Hogyan segítsük az anyukákat császármetszés után?

A Katolikus rádió riportja

Telefonos segítség császármetszés után (haon.hu)
Császáros kismamáknak nyújt segítséget a debreceni Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán bemutatott „Sebvédelem császármetszés után” ingyenes telefonos alkalmazás.

Gyorssegély császármetszés után (haon.hu)

Alföld TV
)


Telefonos segítség császármetszés után
(unideb.hu)

A császármetszés a leggyakrabban végzett hasi beavatkozás. Évente mintegy százezer szülés van ma Magyarországon, ezek harmada műtéttel végződik. A 10-12 centiméteres vágással a hason pedig a szülést követő 24-72 óra különösen sérülékeny időszak. Ezért a sebkímélő mozdulatokat bemutató telefonos alkalmazás az orvosi szakmai tanácsokkal együtt a kismamák életét könnyíti meg – fogalmazott Juhász Alpár Gábor, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi adjunktusa az alkalmazás ünnepélyes átadásán.

Világelső mobilalkalmazés segít a császárral szült kismamáknak (dehir)