A sokrétű gyermekágyi segítség

gyermekágyi dúlaA gyermekágyi dúlák „gondoskodnak az anyáról és a kisbabáról, egészségmegőrzéssel kapcsolatban tájékoztatást adnak, takarítanak, főznek, megsétáltatják a kutyát, vigyáznak a nagyobb gyerekre, az iskolás testvért hazahozzák az iskolából, és szoptatási támogatást és tanácsadást nyújtanak.”

„A mai világban, ahol a rokonok és a családtagok szerteszét szóródtak, friss kismamák tömegei érzik magukat rendkívül magányosnak egy olyan időszakban, amikor egy új életről való gondoskodás felelősségét hordozzák a vállukon. Néha meglepi az asszonyokat, hogy mennyire maguk alatt lehetnek… Alváshiánytól szenvednek, tele van a szervezetük hormonokkal, bizonytalanok a szoptatási képességeiket illetően, sokan egyenesen úgy érzik, összeroppannak az anyaság felelőssége alatt.

 „Ha igénybe vesszük egy dúla segítségét a szülés utáni időszakban, akkor juthat időnk alvásra, fürdésre, gyermekágyi tornára és más olyan tevékenységekre, amely aligha menne segítség nélkül. Ráadásul így nagy mértékben csökkenthető a gyermekágyi depresszió valószínűsége.”

Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez c. könyvéből, 204. o.
Kép forrása: teresadoula.com

Gyermekágyi dúlák Budapesten és környékén

Gyermekágyi dúlák vidéken