Gyakori kérdések a könyveinkhez

Honnan a címválasztás?
A két kötet címénél az egyszerűségre törekedtünk. Sok anyuka nem ismeri pontosan a korai és késői gyermekágy fogalmát (szülés utáni 1. hét, majd 2-6. hétig),  ezért  egyszerűbb  címeket választottunk.
Manapság  sokszor már a 3. nap után hazaengedik a császáros anyukákat is, ebben ez esetben, a “Császármetszés után a kórházban” leírt kötetben való tudnivalókra is szüksége van még, hiszen az első hétről szól.

Miért kétkötetes?
Így fekve is könnyebben kézben lehet tartani, mint egy nagyon vastag könyvet (ami el is riaszthat az olvasástól).

Miért spirálkötés?
Praktikus okokból, hogy az anyukáknak könnyebb legyen használni (még ha így nem is kelt olyan komoly benyomást, mint egy kemény fedeles könyv). Praktikus, azaz ott marad nyitva, ahonnan folytatni akarják az olvasást, a tornagyakorlatok nézése közben nem csukódik be, ki lehet hajtani és fekve is könnyen lehet olvasni. Volt, aki szoptatás közben olvasta, ezt egy becsukódó könyvvel nem lehet megcsinálni.

Hogyan készült könyv? Mennyi munkát jelentett a megírása?
Egy évbe telt, mire mind a két kötettel elkészültünk. De ehhez hozzátartozik, hogy mindent mi csináltunk. Jó fél év volt a nemzetközi szakirodalom áttekintése és a nyers szöveg megírása. Az is hosszabb időbe telt, mire beérett a fejezetek beosztása és helye. Sokszor éjt nappallá téve dolgoztunk, hiszen a férjem napközben dolgozott, én pedig alapvetően a gyerekekkel foglalkoztam. A nyers szöveget követte a lektorálás. Három császáros anyuka volt az “előolvasó”, aztán jöttek a szaklektorok: szülészorvos, szülésznő, gyógytornászok, védőnő. A sok észrevételt aztán mind be kellett dolgozni. Utána jött a tördelés. Mi elég nehéz fába vágtuk a fejszénket, mert sok a képünk, és nehéz volt azokat beszerkeszteni, de egyrészt pénzünk sem volt kiadni valakinek, meg mi akartuk meghozni a döntéseket, hogy melyik képeket választjuk. Az arculattervezés, borító is saját munka.
A könyvhöz kapható kisfilmeket is mi vágtuk meg. Az ebookot is külön kellett szerkeszteni.

Miért magánkiadás?
Fontos szempont volt, hogy a www.csaszarosanyuka.hu oldalunkat reklámmentesen szeretnénk tartani, és nem befolyásolni az anyákat, hogy pl. egy bizonyos hegápoló kenőcsöt vegyenek, csak azért, hogy ebből  bevételünk legyen.  Azért szeretnénk bevételt, amiért megdolgoztunk. A kiadók a szerzőknek 7% részesedést adnak. Ezt mi nagyon kevésnek találtuk. Hallottuk más szerzőktől, hogy kiadták újra a könyvüket, de nem szóltak nekik.

Miért nem kapható boltokban?
Szintén más szerzőkkel való beszélgetés alapján döntöttünk így. Volt, aki magánkiadásban adta ki a könyvét, a könyvesbolt hálózat bizományba vette be, de amikor elfogyott, akkor se akartak újat rendelni, nehogy az előzővel el kelljen számolni.
Úgy gondoltuk, hogy a weboldalunkon keresztül megoldható az értékesítés.

Ha van még kérdésed, küld el nyugodtan!
csaszarosanyuka@gmail.com