30 császáros történet

Történetek a www.tortenetek.szules.hu oldalról
618 császár: Mire hallgassak
Úgy érzem, hogy a modern társadalom áldozatai lettünk…
662 császár : Becsövezve, gerincbe szúrva
Mindig azt gondoltam a szülésről, hogy a maga természetes mivoltában, minél kevesebb beavatkozással szeretném átélni, és biztos voltam benne, hogy ebben engem a magyar egészségügy, de legalábbis orvosom támogatni fog. Ez egy naiv elképzelés volt a részemről…

759 császár : Hát így-Boróka születése
Irtózatosan fájt az egész. Nem tudom, mennyi idő telt el így. Láttam, ahogy aggódni kezdenek. A szívhangok nem elég jók. További vizsgálatok… Még több kéz bennem. Konzulenst hívtak, a fejem fölött beszéltek. Az ügyeletes orvos császárt javasolt, az én orvosom még várni akart. Engem senki nem kérdezett, és én csak hagytam magam, olyan volt, mintha ott sem lennék. Magam számára sem. A gyermekemmel teljesen elvesztettem a kapcsolatot. Csak féltem és fájtam.

754 császár :Belém csapott egy villám-Szonja születése  Orvos megjelenik: „Meg kell operálnunk.” Azt az érzést nem tudom elmondani, amit akkor éreztem. Körülbelül mintha belém csapott volna egy villám. Nem születhet meg másként, rossz a szívhang. ..

740 császár : Anyaságom története – Zsombi

707 császár : Csak a sebem gyógyult (Norbi)
Borzasztóan fájt utána a hasam, nagyon sokat szenvedtem, és alig tudtam ellátni a kisfiamat. Négy nap múlva hazamentünk. A sebem szépen gyógyult, csak a lelkem nem. Nagyon örültem a kisfiamnak, de önbizalmam nem sok volt, hiszen nem tudtam megszülni a gyermekemet, a nőiességem sérült.

694 császár : Hát, ez nagyon lassú (Tomi születése)

691 császár : Első császárom-piros folt a hasamon
(Anglia, London)
692 császár : Második császárom-elvették a hitem (Anglia, London)
(Folytatás: Otthonszülésem Angliában két császár után)

690 császár :Ne bánts!

687 császár: Nem értettem, mi történt

688 császár : Miért történik ez velem megint?
programozott császár farfekvés miatt

680 császár : Átjáróházban

666 császár : Történhetett volna másképp
A császározás főként azért rémített, mert sok gyereket szerettem volna…

659 császár : Természetesként volt kódolva bennem
Ügyeletes volt aznap az orvosom. Unta már az éjszakai szüléseket, pláne munkaidőn kívül..

660 császár : Valami elfedi bennem az erőt
Talán már csak egy kicsi kellene, és megszületne a babám, ha hinne benne az orvos, és ha nem félne annyira a szövődményektől…
(Folytatás: Harmadik nekifutásra)

658 császár : Nem képesség, hanem adomány
Másnap reggel bejött az orvosom a kórterembe, és azt mondta: „Hát igen, vannak nők, akik tudnak szülni, és vannak, akik nem. Maga ez utóbbi kategóriába tartozik.” Férfi létére pontosan megfogalmazta a „császármetszés-trauma” lényegét.

653 császár :Nem tudok szülni

654 császár :Mindenért mi szülők is felelünk

655 császár : “Kitépték” belőlem
A mai gyakorlat szerint a legtöbb helyen két császár után a harmadik is automatikusan az. Ennek ellenére azt gondoltam, hogy tudok az árral szemben úszni, és eltökélten vágtunk neki harmadik gyermekünk szülésének.
(Folytatás: Nem, nem fognak)
Sokan szörnyülködtek azon, hogyan merünk három császár után még gyermeket vállalni.
(Kipottanhat útközben)

650 császár : Ez kórházban normális
A zárójelentésben az volt okként feltüntetve a romló magzati szívhangokon kívül, hogy nagy volt a baba és téraránytalanság volt a medencém mérete és a baba mérete között. Ez biztos nem volt igaz.

639 császár : Ütemvesztés
A szülés előtti hetek, maga a szülés és a gyermekágy, majd a kisbabák általi abszolút lekötöttség ráébresztettek, milyen az, amikor a kontroll nem az én kezemben van, nem én irányítom az életemet, milyen más segítségére szorultnak lenni, s ezáltal a másik kezében tartott tükörben látni saját magam. Erről szólna az igazi történetem.

634 császár : Császárstatisztika-Bori születése
(Folytatás: Fogadásokat kötöttek)

493 császár: Mimóza gyermek